Share:


Evaluation of wall-slab connection behaviour under extreme lateral actions

    Algirdas Kudzys Affiliation

Abstract

Ekstremaliomis horizontaliomis apkrovomis deformuojamų sienų ir perdangų sandūros laikysenos įvertinimas


Darbe baigtinių elementų metodu modeliuojama gelžbetoninių sienų ir perdangos plokščių sandūrų laikysena ir gauti rezultatai sugretinti su eksperimentinių tyrimų duomenimis. Modeliavimui naudojami keturių tipų baigtiniai elementai (betono, armatūros, ryšio ir plyšio). Sienų ir plokščių sandūros geometriniai parametrai bei betono ir armatūros fizinės-mechaninės savybės gautos iš eksperimentinių duomenų. Penkių sandūrų modelių kraštinės sąlygos ir plyšių atsiradimo vietos parinktos iš šių duomenų.
Nagrinėjamų modelių pleišėjimo vystymasis ir irimo būdai visiškai atitiko eksperimentinių bandymų rezultatus. Svarbiausiųjų įtempių vystymosi analizė parodė, kad dominuoja sandūros zonoje įstriža gniuždomo betono prizmė. Išilginės armatūros didinimas perdangos plokštėse sukelia sandūros laikomosios galios praradimą, yrant betonui įstrižame pjūvyje.


First Published Online: 26 Jul 2012

Keyword : -

How to Cite
Kudzys, A. (1996). Evaluation of wall-slab connection behaviour under extreme lateral actions. Journal of Civil Engineering and Management, 2(8), 35-44. https://doi.org/10.3846/13921525.1996.10590170
Published in Issue
Dec 31, 1996
Abstract Views
375
PDF Downloads
251
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.