Analysis of life-time process of a building - Kaklauskas, Artūras (Journal of Civil Engineering and Management, 1996)
Suinteresuotų grupių analizėProjektų efektyvumas labai priklauso nuo jame dalyvaujančių suinteresuotų grupių siekiamių tikslų sistemos. Keičiantis tikslams, keičiasi ir įsivaizduojamas to paties projekto naudingumo laipsnis. Todėl sudarant tikslų sistemą, suinteresuotos grupės labai tiksliai turi žinoti, ko jos siekia. Šiems poreikiams matematiškai aprašyti yra sudaroma kriterijų sistema pilnai atspindinti siekiamus tikslus bei apskaičiuojamos kriterijų reikšmes bei reikšmingumai. Šiame straipsnyje išnagrinėtos suinteresuotos grupės, jų tikslai bei projektų efektyvumą atspindinti kriterijų sistema.First Published Online: 26 Jul 2012