Public procurement of construction work: a bimatrix game model/Viešieji statybos darbų pirkimai: bimatricinis lošimų teorijos modelis - Mitkus, Sigitas (Journal of Civil Engineering and Management, 2001)
Straipsnyje nagrinėjamos galimybės lošimų teorijos metodus taikyti statybos darbų viešiesiems pirkimams. Statybos darbų viešuosius pirkimus geriausiai apibūdina n lošėju lošimo modelis su ne visa informacija. Straipsnyje įrodyta, kad pritaikius tam tikrus supaprastinimus gali būti taikomas bimatricinis lošimo modelis su visa informacija. Toks modelis leidžia gerokai supaprastinti lošimų teorijos uždavinio sprendimą (racionalių strategijų parinkimą). Straipsnyje pateikta bimatricinio statybos darbų viešujų pirkimų lošimo modelio sudarymo metodika ir tokio modelio sudarymo pavyzdys. Lošimų teorijos metodų taikymas parenkant racionalias strategijas taikant pateiktą modelį yra tolesnių tyrimų objektas.First Published Online: 30 Jul 2012