Estimation and improvement of scanned map quality (in basis of Adobe Photoshop) - Bautrėnas, Artūras; Konstantinova, Jana; Pileckas, Marijus (Geodesy and Cartography, 2012)
Methodological guidelines for preparing raster maps using Adobe PhotoShop software are presented. The questions analysed: digitising maps through scanning, estimating and improving the quality of gathered raster maps, preparing raster maps for different purposes.Article in Lithuanian.Skenuotų žemėlapių vaizdo kokybės vertinimas ir gerinimo būdai Adobe PhotoShop programaSantrauka. Nagrinėjamas kartografinių kūrinių vertimo skaitmeniniais skenuojant, gautų rastrinių žemėlapių kokybės vertinimo ir gerinimo bei įvairių defektų šalinimo, taikant Adobe PhotoShop programą, procesas, pateikiamas rastrinio žemėlapio rengimo numatytai paskirčiai algoritmas.Prasminiai žodžiai: skenavimas, rastrinio vaizdo kokybė.First published online: 03 Aug 2012