Links with sedimentary cover features of present Earth crust movements in Lithuanian seashore territory - Zakarevičius, Algimantas; Puzienė, Rūta (Geodesy and Cartography, 2019)
This work presents the relationships between the measured present Earth crust movement and sedimentary cover feature indexes with the help of correlation and regressive analysis method. Indexes having the biggest impact on investigated nature processes have been distinguished while applying the incremental regression analysis. The research of correlative analysis coeffi cient‘s dependence on general correlative space has been performed. Forecast patterns of vertical Earth surface movement have been created and compared with the present ones with the help of regressive analysis method.Article in Lithuanian.Dabartinių žemės plutos judesių Lietuvos pajūrio teritorijoje sąsajos su nuosėdinės dangos savybėmisSantrauka. Koreliacinės ir regresinės analizės metodais išnagrinėta išmatuotųjų dabartinių vertikaliųjų Žemės plutos judesių bei nuosėdinės dangos savybių sąsajos. Taikant atvirkštinės žingsninės regresijos analizę išskirti reikšmingiausieji tiriamų gamtinių procesų rodikliai. Atliktas koreliacinės analizės koeficientų priklausomybės bendrai koreliacinei erdvei tyrimas. Sudaryti bei su esamais palyginti regresinės analizės metodu prognozuojamų vertikaliųjų Žemės paviršiaus judesių modeliai.Reikšminiai žodžiai: vertikalieji Žemės plutos judesiai, teritorijos geologinė charakteristika, tiesinė regresinė analizė, žingsninė regresinė analizė, prognozuojamieji Žemės plutos judesiai.First published online: 03 Aug 2012