Lithuanian unpublished interwar topographical maps - Girkus, Romualdas; Lukoševičius, Viktoras (Geodesy and Cartography, 2012)
A number of publications about Lithuanian interwar topographical mapping present the same piece of information that until the beginning of the World War II only the following maps were published: 92 M 1:25 000 and 44 M 1:100 000. The article analyses the interwar (1920–1940) topographical maps of several areas of Lithuania which were compiled but never published: Varėna artillery ground map M 1:25 000 (1925), Gaižiūnai military ground maps M 1:100 000 (1930?) and 1:50 000 (1932), Kaunas garrison shooting-theatre map M :10 000 (1933), Pabradė military garrison map M 1:25 000 (1940), Šventoji-Darbėnai map M 1:100 000 (1939?). Illustrations present fragments of the above-mentioned maps.Article in Lithuanian.Neskelbti tarpukario Lietuvos topografiniai žemėlapiaiSantrauka. Nemaža publikacijų apie tarpukario Lietuvos teritorijos topografinį kartografavimą teikia tapačią informaciją, kad iki Antrojo pasaulinio karo pradžios spėta išleisti 92 M 1:25 000 ir 44 M 1:100 000 žemėlapius. Straipsnyje nagrinėjami 1920–1940 m. laikotarpiu sudaryti neskelbti įvairių Lietuvos teritorijos dalių topografiniai žemėlapiai: Varėnos artilerijos poligono M 1:25 000 žemėlapis (1925 m.), Gaižiūnų karinio poligono M 1:100 000 (1930 m. ?) ir M 1:50 000 (1932 m.) žemėlapiai, Kauno įgulos šaudyklos M 1:10 000 žemėlapis (1933 m.), Pabradės karinio poligono M 1:25 000 žemėlapis (1940 m.), ŠVENTOJI – DARBėNAI M 1:100 000 žemėlapis (1939 m. ?). Iliustracijose pateikiami žemėlapių fragmentai.Reikšminiai žodžiai: tarpukaris, aerofotonuotrauka, Lietuvos topografiniai žemėlapiai.First published online: 03 Aug 2012