Activities of the Baltic geodetic commission between WWI and WWII - Kazakevičius, Stasys Vytautas; Būga, Arūnas (Geodesy and Cartography, 2012)
Decision on Baltic Geodetic Commission establishment was made in 1924. The Commission has unified the main geodetic activities of the countries around the Baltic Sea in establishment of the common triangulation chain. Common adjustment of the Baltic ring made connection of the individual triangulation networks possible. The Baltic Geodetic Commission has been a major moving force of geodetic activities around the Baltic Sea. Its activities were stopped by the WWII, but the works of it are still of great importance. Article in Lithuanian. Baltijos Geodezijos komisijos veikla tarpukariu Santrauka. 1924 m. buvo numatyta įkurti Baltijos geodezijos komisiją. Įkurtosios komisijos iniciatyva pradedama sudaryti Baltijos trianguliacijos grandinę. Sudaryta trianguliacijos grandinė aplink Baltijos jūrą leido šalims sujungti trianguliacijos tinklus bei atlikti bendrąjį trianguliacijos grandinės išlyginimą. Nors Baltijos geodezijos komisijos veiklą nutraukė Antrasis pasaulinis karas, tačiau jos atlikti darbai tebėra aktualūs iki šių dienų. Raktažodžiai: trianguliacijos tinklai, Baltijos geodezijos komisija, Baltijos trianguliacijos grandinė. First published online: 03 Aug 2012