Accuracy of topocentric horizontal co-ordinates transformed from geocentric Cartesian co-ordinates - Skeivalas, Jonas (Geodesy and Cartography, 2012)
Accuracy of topocentric horizontal co-ordinates determined from geocentric Cartesian co-ordinates obtained using GPS is analysed in the paper. Accuracy of transformed topocentric horizontal co-ordinates is estimated by covariance matrix made of two components. One component illustrates geodetic Cartesian co-ordinates errors influence on the accuracy of topocentric co-ordinates. Appropriate accuracy of geodetic coordinates is selected for obtaining necessary accuracy of topocentric horizontal co-ordinates. Article in Lithuanian. Topocentrinių horizontinių koordinačių, transformuotu pagal geocentrines stačiakampes koordinates, tikslumas Santrauka. Analizuojamas topocentrinių horizontinių koordinačių, nustatytų pagal geocentrines stačiakampes koordinates, taikant GPS metodą, tikslumas. Transformuotų topocentrinių horizontinių koordinačių tikslumas įvertinamas kovariacijų matrica, kuri sudaroma iš dviejų komponenčių. Viena komponentė rodo geodezinių koordinačių, antroji kovariacijų matricos komponentė – geocentrinių stačiakampių koordinačių klaidų įtaką topocentrinių koordinačių tikslumui. Reikiamam topocentrinių horizontinių koordinačių tikslumui gauti parenkamas atitinkamas geodezinių koordinačių tikslumas. Prasminiai žodžiai: GPS, topocentrinės horizontinės ir geocentrinės stačiakampės koordinatės, kovariacijų matrica. First published online: 03 Aug 2012