The regression models of the present Earth crust movements in the north–east part of Lithuania - Zakarevičius, Algimantas; Anikėnienė, Asta (Geodesy and Cartography, 2012)
The correlation analysis of measured vertical movements of the crystal base relief and the deposit cover geological indexes was performed in the north–east part of Lithuanian territory. A tough correlation connection between earth surface movements and the geologic, geomorphologic rates was determined. For the forecast and specification of tectonic background the regression model was adopted. Article in Lithuanian. Dabartinių vertikaliųjų žemės plutos judesių šiaurės rytinėje Lietuvos dalyje regresiniai modeliai Santrauka. Šiaurės rytinėje Lietuvos teritorijos dalyje atlikta išmatuotų vertikaliųjų judesių bei kristalinio pamato reljefo ir nuosėdinės dangos geologinių rodiklių koreliacinė analizė. Nustatytas artimas koreliacinis ryšys tarp vertikaliųjų Žemės paviršiaus judesių ir teritorijos geologinių, geomorfologinių rodiklių. Teritorijos tektoniniam fonui detalizuoti bei jo prognozei taikytas regresinis modelis. Reikšminiai žodžiai: vertikalieji Žemės plutos judesiai, regresinis modelis. First published online: 03 Aug 2012