Using collocation method and conditional equation to process of the GPS measurements results - Skeivalas, Jonas (Geodesy and Cartography, 2012)
The measurements results processing methods of pseudo ranges and carrier phases, then data are got by using double carrier phases GPS receivers, are analysed in this article. Conditional equations with additional parameters of pseudo ranges and carrier phases are used. These equations are equating on every epoch by measurements results of signals of every satellite. This method is good for a reliable eliminating the random and systematic measurements errors. The main source of these errors is infl uenced by ionosphere and troposphere. Article in Lithuanian. Kolokacijos metodo ir sąlyginių lygčių taikymas GPS matavimų rezultatams apdoroti Santrauka. Analizuojami pseudoatstumų ir nešlio fazių matavimų rezultatų apdorojimo metodai, kai duomenys gauti naudojant dviejų nešlio dažnių GPS imtuvus. Taikoma kolokacijos metodas, pseudoatstumų ir nešlio fazių sąlyginės lygtys su papildomais parametrais. Lygtys sudaromos kiekvienai epochai pagal kiekvieno palydovo signalų matavimo rezultatus. Siūlomu metodu galima patikimiau eliminuoti atsitiktines ir sistemingąsias matavimų klaidas, kurių pagrindinis šaltinis – jonosferos ir troposferos įtaka. Reikšminiai žodžiai: GPS, kolokacija, pseudoatstumų ir nešlio fazės, klaidos dėl jonosferos įtakos, mažiausiųjų kvadratų metodas. First published online: 03 Aug 2012