Analysis and processing the 3d-range-image-data for robot monitoring - Kohoutek, Tobias (Geodesy and Cartography, 2012)
Industrial robots are commonly used for physically stressful jobs in complex environments. In any case collisions with heavy and high dynamic machines need to be prevented. For this reason the operational range has to be monitored precisely, reliably and meticulously. The advantage of the SwissRanger® SR-3000 is that it delivers intensity images and 3D-information simultaneously of the same scene that conveniently allows 3D-monitoring. Due to that fact automatic real time collision prevention within the robots working space is possible by working with 3D-coordinates. Trimačių vaizdų ir atstumų duomenų, naudojamų robotų kontrolei, analizė bei apdorojimas Santrauka. Pramoniniai robotai dažnai naudojami fiziškai sunkiems darbams sudėtingomis aplinkos sąlygomis atlikti. Visais atvejais būtina išvengti susidūrimų su sunkiasvorėmis bei judriomis mašinomis. Šiam tikslui mašinų darbo zona turi būti tiksliai, patikimai bei skrupulingai kontroliuojama. SwissRanger® SR-3000 prietaisu tuo pačiu metu gaunami ryškūs vaizdai bei trimatė informacija užtikrina trimatį stebėjimą. Taip gali būti sukurta automatinė trimatėmis koordinatėmis pagrįsta realiojo laiko sistema, padedanti robotų darbo zonoje išvengti susidūrimų. First published online: 03 Aug 2012